Afsluiters & Afdichtingen

Axflow verwerft twee Ierse bedrijven

Axflow verwerft twee Ierse bedrijven

Irish Pumps & Valves Ltd, leverancier van kleppen, actuators, pompen en accessoires voor afvalwaterbehandeling, energiecentrales en de procesindustrie behoort vanaf nu tot Axflow Ierland. Daarmee kan Axflow het totale pompen- en kleppenassortiment aanbieden bij grote projecten.

Axflow

“De acquisitie stelt onze collega’s in Ierland in staat de Ierse afvalwatermarkt te bedienen en hun sterke pompen- en kleppenpositie verder uit te bouwen”, aldus AxFlow Group CEO Ole Weiner. “De strategie om ons productportfolio uit te breiden met kleppen bracht ons al voordelen in de foodsector met de introductie van SPX-producten. Maar voor Ierland betekent het de mogelijkheid te groeien in een segment dat ze nog niet eerder betraden, namelijk kleppen. We leveren al aan heel verschillende markten en de kleppen betekenen een duidelijk stap in verder groei.”

Irish Pumps & Valves

Irish Pumps & Valves Established startte in 1998 in het Ierse Bagenalstown, Co Carlow met bal- en vlinderkleppen. Het portfolio omvat ook pneumatische en elektrische actuators en allerlei leidingtoebehoren. Het beschikt over een eigen testfaciliteit maar biedt ook mogelijkheden om op locatie bij de klant testen uit te voeren.

Helen Murray, eigenaar van Irish Pumps & Valves, staat volledig achter de overname. “Er bestaat volop synergie tussen beide bedrijven en daardoor kunnen we onze positie verder uitbouwen in sectoren die we eerder helemaal niet bedienden.”

“Irish Pumps & Valves ligt heel gunstig buiten Dublin en biedt ons daarom voldoende gelegenheid om een extra servicefaciliteit voor pompen te maken. Bovendien kunnen we ook  nog starten met een service- en testfaciliteit voor kleppen”, vult Stuart Flood, managing director van AxFlow Ireland aan.

Induchem Group

Twee weken geleden kocht Axflow ook al Induchem Group, een Iers familiebedrijf dat is gespecialiseerd in vloeistofoplossingen. Van kleppen, leidingen, mixers, pneumatiek tot aan pompen.

Het bedrijf startte in 1982 en werkt nu vanuit Ierland en de UK met een hoofdkantoor in Cork.

De markten variëren van farma, energiecentrales, (petro)chemie tot aan engineering.

In de aftermarket en MRO richt het zich op heel zuivere processen, pneumatiek, instrumentatie en corrosiebestendigheid. Het blijft onder Axflow opereren met zijn eigen merk

Ook hier zijn de synergie en het feit dat samen grotere projecten kunnen worden gerealiseerd doorslaggevend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.