Afsluiters & Afdichtingen

AVK introduceert nieuwe reeks naaldafsluiters

AVK introduceert nieuwe reeks naaldafsluiters

AVK ontwierp nieuwe naaldafsluiters voor het regelen en smoren van water, ook bij hogere debieten en druk. Dochtermaatschappij AC.MO produceert ze.

Nieuwe reeks

De afsluiters met een ééndelig lichaam zorgen voor een optimale doorstroming waardoor drukverlies vermindert in open positie. Dit type afsluiter vereist een heel laag bedieningskoppel. Daarvoor is de piston altijd in hydraulische balans met gelijke kracht aan beide zijden en dit in alle klepposities. Deze functie verlaagt de kosten van actuator en reductiekast.

Naaldafsluiters

Naaldafsluiters, soms plunjerafsluiters genoemd, stellen ingenieurs in staat om waterstromen en waterdruk nauwkeurig te regelen. De fijne beweging van de as maakt dat de reductiekast de piston in een glijdende beweging naar open- of sluitpositie kan bewegen. Ze lenen zich dan ook voor verschillende toepassingen zoals stroom- of drukregeling. Binnen waterbehandeling, waterdistributie, waterbouwkundige werken, energiecentrales en de industrie worden naaldafsluiters onder meer gebruikt voor debietbeheer, drukbeheer, het starten van pomp, toevoer van een reservoir, druklozing, turbine bypass en luchtregeling.

Varianten en configuraties

AVK biedt een breed assortiment naaldafsluiters van hoge kwaliteit in verschillende configuraties en met accessoires voor bediening en cavitatiepreventie. Via eigen software bepaalt het bedrijf de benodigde maat en berekent het een vloeistof- en cavitatierapport onder de opgegeven hydraulische omstandigheden. Dit rapport garandeert een cavitatievrije klep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.